Overzicht van de meest gebruikte materialen.

.

koper geoxideerd

 Koper geoxideerd is een oxide die bij hoge temperatuur ontstaat. en heeft een erg warm kleurenverloop van goud bruin naar roodbruin tot bijna zwart. Het wordt veel voor kap(jes) en lamp voeten gebruikt.

.

Messing gebrand is een oxide die ook bij hoge hitte ontstaat. het wordt veel gebruikt voor kap(jes) en lamp voeten. Ook voor buis materiaal zoals bij de lamp Morgenstond. Messing  is wat harder materiaal dan koper.

 

 

geperforeerd messing

Messing geperforeerd wordt veel toegepast als rand onder kapjes, waardoor een kapje een iets warmere en vriendelijkere uitstraling krijgt, of als zijkant van een lamp zoals b.v. bij de lamp Torenwachter.

 

 

roestvrij staal

 

Roestvrij staal als buis materiaal passen wij dit vaak toe. Roestvrij staal is een erg hard materiaal. en is daarom niet zo geschikt voor kapjes, omdat dit seriematig moet worden vervaardigd,  in grote oplage's.  Als alternatief gebruiken wij zink. Wat qua kleur met de juiste bewerking dicht in de buurt komt van roestvrij staal.

 

 

zink

 Zink wordt toegepast voor kapjes en lampvoeten. met de juiste bewerking komt de kleur heel dicht in de buurt van roestvrij staal.

 

 

 

messing gekretst versus messing gepolijst

Messing gekretst versus messing gepolijst Het kretsen van metalen gebeurt om het een zachte half glans te geven.Het wordt daarvoor heel lichtjes geschuurd. De onderkant en de bovenkant van het olielampje HalveMaan is gepolijst. (hoogglans messing)

 

 

Gepatineerd koper

Messing en met name koper kunnen uitstekend gepatineerd worden. Dit kleurenspectrum kan van bruingroen naar turquoise lopen. dit kan meer naar het blauwgroen of juist meer naar het groen.(zoals te zien is bij de bladervaas)

 

,